Lunchöppet vardagar kl. 12.00-13.00

 

Vi vill gärna veta att ni kommer – boka plats per telefon eller mail:
0247-64575
kok@saterglantan.se

 

Välkomna önskar Peppe och Helen!

Tryck här för att komma till Elsa & Wilmas hemsida.

Restaurang Elsa & Wilma följer och uppdaterar sig om Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och vill att ni som gäster gör detsamma. Se länk till Folkhälsomyndigheten här.

Elsa och Wilma Långbers var två driftiga kvinnor. De växte upp i ett lantbrukarhem i Insjön, Dalarna. Strax efter första världskriget drev de ett litet pensionat med vävskola i Lerdal, Rättvik.

De hade dock en dröm om att få flytta hem till Insjön och skapa något av den vackra utsikten från Knippobergets sluttningar dit de som barn gjort utflykter med familjen. År 1923 startade systrarna Sätergläntan, en kombinerad vävskolan, pensionat och hemslöjdsbutik. Sätergläntan blev snabbt ett namn inom egnahemsrörelsen och ett populärt besöksmål. Fram till år 1934 drevs Sätergläntan av Elsa och Wilma innan Handarbetets vänner övertog verksamheten. Från år 1964 är Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund en av Sätergläntans huvudmän. Pensionatverksamheten som den var under Elsas och Wilmas tid fanns kvar till 1975, nu är boenderum och restaurang öppna både för studerande, kursdeltagare och besökare utifrån.