Du som studerar vid läsårsutbildningar, distansutbildningar och korta kurser på Sätergläntan har möjlighet att bo hos oss när du studerar. 

Boenderummen finns i olika byggnader och är av olika storlek, utseende och karaktär, från korridorer med många rum till små stugor och enkla härbren. De äldre husen har inredning från 30- och 40-talen och innehåller förutom säng alltid skrivbord med stol samt  garderob eller byrå. Vi har även en nybyggd flygel med handikappvänliga rum, där det också finns hiss. 

I det så kallade Landskapshuset är rummen inredda av landets olika hemslöjdsföreningar, där traditionell slöjd blandas med modern form, handvävda textilier och andra slöjdade föremål. Där finns också Dalarummet, ett stort sällskapsrum med vacker utsikt över Sätergläntan och Siljansbygden. 

Gemensamma sällskapsrum finns också i Vävstugan och Huvudbyggnaden. Där finns det öppen spis, teve och soffor för trevlig samvaro. 

 

Bokning av rum

Rummen håller vandrarhemsstandard. Alla rum har tillgång till dusch och toalett i korridoren, och de flesta rum har handfat. Vi har ett fåtal rum med toalett och dusch i direkt anslutning till rummet. 

Sänglinne och handduk tar du med dig. Städning vid avresa ingår.

I samband med att du bokar en plats på en kurs eller utbildning kan du lämna önskemål om rum (enkelrum, del i dubbelrum) eller boende i härbre. Boende erbjuds i mån av plats och fördelas enligt först-till-kvarnprincipen vid bokning. Det framgår alltid av din orderbekräftelse vilket boende du fått. 

Extrasäng kan beställas till, både för enkelrum och dubbelrum, för exempelvis medföljande barn. 

Med hänsyn till allergiker tillåter vi inte husdjur på rummen, förutom i två av våra härbren. 

Bo i härbre
Vi har ett mindre antal härbren med en, två eller tre bäddar där du kan bo i lite mer avskildhet under sommartid.

Ett litet handfat med kallvatten finns i härbret. Du använder toalett och dusch i närliggande byggnad. Sänglinne och handduk tar du med dig. När du bor i härbre städar du själv innan din avresa.

I två av våra härbren får du bo med husdjur. 

Bild på rummet ”Sätergläntans vänner” .Våra rum har vandrarhemsstandard och är alla av olika utseende och karaktär.