Internat

Sätergläntan är en plats där slöjd och hantverk står i centrum, en plats för dig att lära och inspireras. För dig som studerar vid våra yrkesutbildningar, distansutbildningar samt går en kurs på Sätergläntan finns i mån av tillgänglighet möjlighet att boka rum på Sätergläntan.

Vi har ett tjugotal byggnader med många olika funktioner. Boenderummen finns utspridda i olika byggnader och är av olika utseende och karaktär.

Studerande vid yrkesutbildningar

I samband med ett erbjudande om plats på en av Sätergläntans yrkesutbildningar får du även ett formulär där du kan ange önskemål om rumstyp. Vår husmor kontaktar dig sedan med ett erbjudande om rum och hyreskontrakt. Vi följer hyreslagen för längre uthyrning av rum. Du får tillsammans med kontraktet en handbok för internatboende med mer information och villkor inför din vistelse på Sätergläntan.

Studerande vid distansutbildningar

I din anmälan eller ansökan anger du vilken typ av boende du önskar under träffarna på Sätergläntan. Tillsammans med bekräftelsen på din studieplats så skickar vi även bekräftelse på rumsbokning.

Boende för kursdeltagare

I din anmälan eller ansökan anger du vilken typ av boende du önskar under träffarna på Sätergläntan. Tillsammans med bekräftelsen på din kursplats så skickar vi även bekräftelse på rumsbokning.

Bed & Breakfast

Kom och njut av Dalarna i slöjdmiljö på Sätergläntan. Under höst och vår har vi ibland rum lediga och välkomnar då gäster som vill besöka Sätergläntan och vårt närområde. Skriv eller ring till oss för att kontrollera tillgänglighet, du når oss på info@saterglantan.se eller telefon 0247-645 70.

Bild på rummet “Sätergläntans vänner” ovan är ett exempel. Våra rum är enkla och har alla av olika utseende och karaktär.

Enkelrum

Våra enkelrum är belägna i Sätergläntans olika byggnader. De äldre husen har inredning från 30- och 40-talet blandat med modern form, gammal och ny slöjd, handvävda textilier och slöjdade föremål. Under vinterhalvåret bor du främst i Landskapshuset med rum som är inredda av landets olika hemslöjdsföreningar. Vi har ett fåtal rum med toalett/dusch i direkt anslutning till rummet.

Ett enkelrum är för en person och har en enkelsäng om 90 x 200 cm, garderob, bord och stol. Alla rum har tillgång till dusch och toalett i korridoren, men ett visst antal har handfat på rummet eller delad dusch och toalett med ett annat enkelrum. Städning vid avresa samt lakan och handdukar ingår. På grund av allergirisken tillåter vi inte husdjur på rummen.

Mer detaljerad information får du vid bekräftelse av bokning per e-post eller brev.

Dubbelrum

Våra dubbelrum är belägna i Sätergläntans olika byggnader. De äldre husen har inredning från 30- och 40-talet blandat med modern form, gammal och ny slöjd, handvävda textilier och slöjdade föremål. Under vinterhalvåret bor du främst i Landskapshuset med rum som är inredda av landets olika hemslöjdsföreningar. Vi har ett fåtal rum med toalett/dusch i direkt anslutning till rummet.

Ett dubbelrum är för två personer och har två enkelsängar om 90 x 200 cm vardera, garderob, bord och stolar. Alla rum har tillgång till dusch och toalett i korridoren, men ett visst antal har handfat på rummet eller delad dusch och toalett med ett annat rum. Städning vid avresa samt lakan och handdukar ingår. På grund av allergirisken tillåter vi inte husdjur på rummen. Vissa dubbelrum kan göras om till enkelrum. Vid familjeboende kan en extrasäng ställas in i ett enkelrum för medföljande barn.

Mer detaljerad information får du vid bekräftelse av bokning per e-post eller brev.

Bo i härbre

Vi har ett mindre antal härbren med en, två eller tre bäddar där du kan bo i lite mer avskildhet under sommartid.

Ett dubbelrum är för två personer. Om du bor i härbre ingår lakan och handdukar men du måste själv städa innan din avresa. Du använder toalett och dusch i närliggande byggnad. I två av våra härbren får du bo med husdjur.

Mer detaljerad information får du vid bekräftelse av bokning per e-post eller brev.