Vakanser

Vi söker en vävlärare till Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk. Kom och intervjua oss på Sätergläntan – se om vi är dina framtida kollegor!

Uppdraget som vävlärare

Vi söker en vävlärare med rik erfarenhet inom vävning och formgivning. Du har goda kunskaper inom bindningslära och vävprogram samt kunskap om hur du arbetar både i triss- och kontramarschvävstolar. I tjänsten som vävlärare ingår att undervisa inom färg och form och materiallära. Det kan även ingå undervisning i andra ämnen såsom utställningsteknik och textilhistoria. Erfarenhet av att handleda i projektarbeten är meriterande. Du kommer att samarbeta med en annan huvudlärare i väv och ingå i Sätergläntans lärarlag.

Som lärare har du självständigt ansvar att genomföra undervisningen i enlighet med utbildnings- och kursplaner. Sätergläntans utbildningar är konst- och kulturutbildningar under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. I arbetet ingår, förutom undervisning, handledning och planering, även inköp av material, sköta vävlokaler, delta i marknadsföring av utbildningen och i arbetsplatsträffar.

Det här erbjuder vi

Sätergläntan är en unik arbetsmiljö där slöjd, hantverk och lärande står i fokus. Vi värdesätter tradition, framåtblickande och experimentellt tänk. Vi uppmuntrar till att du är med och formar framtidens Sätergläntan genom delaktighet och utveckling. Kollektivavtal gäller. Tjänsten inleds med provanställning.

Om Sätergläntan

Sätergläntan är Nordens centrum för lärande inom slöjd och hantverk sedan 1923. Vi erbjuder kunskap som formar framtiden. Utgångspunkten i våra utbildningar och kurser är naturens material i kombination med handaskicklighet inom slöjd och hantverk. På Sätergläntan får du unik kunskap om hela processen: från råmaterial till färdiga produkter.

Läsårsutbildningens inriktningar är smide, sömnad, trä och väv. Distansutbildningar och veckokurser erbjuder både historiska och innovativa hantverkstekniker.

Sätergläntan är beläget i Insjön, Dalarna, i en miljö som inbjuder till kreativitet och skapande. Läsårsutbildningen och distansutbildningar på 2 terminer är studiemedelsberättigade och samtliga utbildningar står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Sätergläntans huvudägare är Hemslöjden (Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund, SHR) och Leksands kommun.

Anställning och ansökan

Tillsvidareanställning på 40% med start enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 19 oktober 2018. Ansökan mailas till tf Verksamhets- och utbildningschef Gunilla Tegen (gunilla.tegen@saterglantan.se). Bifoga ett CV samt personligt brev.

Frågor

Hör gärna av dig med frågor till:

Gunilla Tegen, tf Verksamhetschef, telefon 0247-645 70 / 0247-362 337
Marie Ekstedt Bjersing, huvudlärare i väv och facklig företrädare DIK, telefon 070-9725 136

Välkommen med din ansökan!